Hold din Android telefon sikret med Zoner Antivirus

 

Trin 1 - Download Zoner Antivirus fra Android Market

Mange ved ikke at deres smartphone faktisk er en computer, der er sårbar overfor både virus, phising, og andre skadelige angreb. Der findes mange antivirus programmer til telefoner, men en der skiller sig ud er Zoner Antivirus. Du kan læse om en bred test af mobil antivirus programmer her:http://www.mobilsiden.dk/nyheder/antivirusprogrammer-til-mobilen-dumper-i-test/

Åbn Android market med din telefon og søg efter “Zoner Antivirus”. Vælg “Zoner Antivirus Free” på listen

 

Download Zoner Antivirus

Trin 2 - Åbn Zoner Antivirus

Når du har downloadet Zoner Antivirus, er du klar til at åbne det. Det er en god idé at lade dit market auto opdatere Zoner Antivirus. Tryk på “Åbn

 

Åbn Zoner Antivirus

Trin 3 - First Run indstillinger

Når du åbner Zoner Antivirus første gang, vil det spørge dig om du vil have tre indstillinger med i din installation af Zoner Antivirus. De tre indstillinger består af: “Scan the device“ – En skanning af din telefon, for at tjekke for existerende trusler. “Enable phone filtering” – Vil gøre dig opmærksom på opkald til numre du ikke kender. “Enable live thread” – Sender data to Zoner Antivirus for at forbedre programmet. Jeg har her valgt at medtage alle tre indstillinger, men det er selvfølgelig helt op til dig selv.

 

First Run

Trin 4 - Status Vulnerable

Du skal indstille dit Zoner Antivirus, så du er fuldt beskyttet. Dette gør du ved at trykke på “Status: Vulnerable

 

Status Vulnerable

Trin 5 - Indstil Planlagt skanning

Zoner Antivirus, kan skanne din telefon for trusler i planlagte perioder. Tryk på “Scheduled scan” og vælg “Show settings” for at komme til indstillingerne for planlagt skanning.

 

Planlagt skanning

 

Sæt flueben i “Enable scheduled scan” for at aktivere planlagt skanning. Indstil nu hvornår, du vil have Zoner Antivirus til at køre dine planlagte skanninger. Jeg har her valgt: kl. 03:00 – Hver nat.

 

Planlagt skanning

 

Du kan nu vende tilbage til hoved menuen.

 

Trin 6 - Åben Remote control

I menuen vælger du nu “Remote Control“, for at åbne menuen for fjernkontrol og SIM-kortsbeskyttelse.

 

Åbn Remote Control

Trin 7 - Indstil Fjernkontrol og SIM-korts beskyttelse

Først skal du aktivere fjernkontrol ved at sætte flueben i “Enable Remote control” Nu skal du så vælge et password til din telefon, som du skal bruge i tilfælde af at din telefon bliver stjålet eller du ikke kan finde den. Herefter skal du vælge en kontakt, som du stoler på. Fra det nummer du har valgt vil du kunne sende din fjern kontrol sms’er UDEN at benytte password.

 

Password og Kontakt

Når du har gjort det, vælger du fanen “SIM protection

Aktiver SIM-kort beskyttelse ved at sætte flueben i “Detect SIM card changes” Nu skal du vælge en kontakt igen, som du stoler på, men her vil kontakten blive brugt til at modtage en sms fra det nye SIM kort der er isat din Mobil telefon, i tilfælde af tyveri o.a. Du kan her vælge at ændre beskeden der skal sendes. Du kan også teste den for at være sikker på det virker.

 

SIM-kort beskyttelse

Trin 8 – Tillad kun applikationer fra Android Market

 

Applikationer der IKKE kommer fra Android Market, kan indeholde skadelig software eller andre trusler mod din telefons beskyttelse.

 

Market Only Applications

 

Tryk på “Market-only Applications” for at komme til din telefons indstillinger for applikationer. Fjern fluebenet fra “Ukendte Kilder

 

Fjern Flueben

Vend tilbage til hoved menuen og se at du nu er fuldt beskyttet.

Fuldt Beskyttet

Det var det! – Du har nu sikret din Android telefon med Zoner Antivirus


 

 

Tags: